Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan Georg och Evy äntligen ta sparken till hälsocentralen

Betydligt mindre – men betydligt trevligare.
Det är ingen tvekan om att den nya hälsocentralen blivit ett lyft i Gäddede, det verkar både personal och många bybor vara överens om.
– Nu kan vi ta sparken hit, säger en nöjd Georg Olsson.

Annons

Georg och Evy Olsson har nu bara några stenkast till Hälsocentralen.

Georg och Evy Olsson är ute på en tur med sparkarna när vi träffar dem. Den här gången är det ICA som är resmålet, och det tar bara några minuter att komma dit tack vare det gynnsamma sparkföret. Ännu snabbare för dem går det att komma till nya hälsocentralen sedan någon månad tillbaka. Nu har de bara några hundra meter från lägenheten på "Kullen" till både distriktssköterska och apotek.

– Vi har väntat ett tag på att den skulle flytta hit, så vi är nöjda, säger Evy Olsson som är särskilt tillfreds med det nya apoteket.

– Själva apoteket blev ju stort nu, och det finns flera hyllor med varor att välja på.

Tidigare tog de bilen till hälsocentralen, det vill säga när den låg någon kilometer utanför samhället.

– Men nu kan vi gå, eller ta sparken. Då får vi lite motion på köpet också, säger Georg och skrattar.

Närvårdschefen Barbro Blom är nöjd med flytten av hälsocentralen.

Även personalen är nöjda med flytten till centrala Gäddede. Diskussionen om hälsocentralens placering har pågått flera år, och för många blev det en lättnad när beslutet äntligen togs.

– Det blev ett lyft. Här är det mer anpassade lokaler, även om de nästan bara är hälften så stora jämfört med tidigare, berättar dsitriktssköterskan Barbro Blom.

Hon har även haft tjänsten som närvårdschef sedan 2011, men kommer snart att lämna över den rollen till Morgan Olsson. Barbro har bara några få år kvar till pension, och är glad att få runda av karriären på den nya hälsocentralen.

– Målet är att få ihop hela organisationen till en enhet, och det kommer att bli bra när även ambulansen flyttar in i räddningstjänstens lokaler, så att det blir ett "mini-certus", alltså trygghetens hus, säger Barbro Blom.

Finns det något som har blivit sämre i samband med flytten?

– Det kommer att ta ett tag att bo in oss och skapa nya rutiner, men det som är tydligt redan nu är att vi måste se över parkeringsmöjligheterna framöver, eftersom det blir trångt på baksidan nu.

Läs mer om turerna kring hälsocentralen i Gäddede:

Hälsocentral i Gäddede stoppas

Flytt av hälsocentral i Gäddede dröjer

Barbro Blom, distriktssköterska och närvårdschef.

Mer läsning

Annons