Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny sporthall i Strömsund kan snart bli verklighet

/
  • – Vi är eniga om att hallen främst ska vara en hall för bollspel, säger Håkan Espmark som är ordförande i IFK Strömsund.

Skisserna över en ny idrottshall är klara och nu tar Strömsunds kommun över projekteringen av bygget.
– Från idrottens sida hoppas vi på byggstart nästa år så att hallen kan vara klar att använda år 2017, säger Håkan Espmark som är ordförande i IFK Strömsund.

Annons

Under flera år har frågan om en ny idrottshall i Strömsund utretts. Tidigare var planen att IFK Strömsund skulle stå bakom bygget och att kommunen skulle hyra lokalen. Nu har man sett att det skulle bryta mot lagen om offentlig upphandling och därför kommer Strömsunds kommun att hålla i projektet.

– En ny sporthall skulle ge oss nya möjligheter att hålla i arrangemang och turneringar. Vi behöver en plan som uppfyller de krav som ställs på bland annat mått och tillgång till flera omklädningsrum. Tanken är att man ska kunna anordna andra arrangemang än idrott som exempelvis konserter där. Det finns ingen sådan lokal här i dag, säger Håkan Espmark.

Projektgruppen som har lagt fram förslaget på hur den nya hallen ska utformas har fokuserat på åtta idrotter: handboll, innebandy, gymnastik, tennis, bordtennis, friidrott, fotboll och hockey. De vill att sporthallen ska byggas nära Strömsvallen och ishallen. I dag finns Hjalmar Strömerskolans idrottshall men den uppfyller inte de krav som ställs på mått för vissa idrotter. Dessutom är det ett stort tryck på den och tiderna räcker inte till, berättar Håkan Espmark. Nu är det upp till kommunens politiker att hitta pengar till hallbygget och det är ett arbete som pågår.

– Det finns ett brett politiskt stöd för en ny idrottshall, nu vill vi verka för att arbetet går framåt. Parallellt med det behöver vi också se över hur vi ska finansiera bygget. Där är ideella krafter och näringslivet mycket viktiga för att hallen ska bli verklighet, säger Susanne Hansson (s) som är kommunstyrelsens ordförande i Strömsund.

– En ny sporthall skulle ge en möjlighet till framför allt ungdomar att utvecklas inom sin idrott och få en meningsfull fritid. Det är en möjlighet att vända en negativ befolkningstillväxt, om vi får ungdomar att stanna här i stället för att flytta, säger Håkan Espmark.

Mer läsning

Annons