Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya bilar ger nya jobb i Strömsund

/
  • Telefonen går varm hos Folkes Bil i Strömsund. ”Nya bilmärken och ökad försäljning gör att nyanställningar är ett måste”, säger Einar Roos, vd på Folkes Bil.
  • – I våras hade företaget Folkes Bil 13 anställda, men inom någon månad kommer det finnas 17 anställda på lönelistan, säger vd Einar Roos.

Affärerna går bra för Folkes Bil i Strömsund. Så bra att företaget nu ska nyanställa personal.

Annons

Telefonen ringer oavbrutet hos Folkes Bil i Strömsund. Just nu är det rena guldruschen. Mer personal behövs.

I våras hade företaget 13 anställda men inom någon månad kommer det finnas 17 anställda på lönelistan.

– Vårt behov är stort av ny personal inom service och verkstad, säger företagets vd Einar Roos.

Förklaringen till det ökade behovet av personal är enkel. Folkes bil har tagit över Bilhusets verksamhet vilket betyder att vagnparken har utökats med Volkswagen, Audi och Skoda.

sålt enbart Mitsubishi och Fiat. En ökad försäljning ligger nu bakom nyanställningarna. Både vad gäller nya och begagnade bilar.

– Försäljningen från januari till och med april var riktigt dålig. Men under juni och juli tog vi igen 90 procent av omsättningen jämfört med juni och juli förra året. I augusti kom den stora vändningen. Då sålde vi cirka 40 bilar vilket är ”all time high” för oss, mycket tack våra nya bilmärken, säger en nöjd Einar Roos.

omöjligt att företaget kommer att behöva utöka verksamheten ytterligare i framtiden. Posten har beslutat köra Fiat vilket betyder att servicen i länet av flera hundra nya bilar ska skötas av Folkes bil.

– Att Posten kör Fiat ger bra ”cred” åt märket. Vi kommer nu att se oss om efter verkstäder i såväl Östersund som i Härjedalen som får bli auktoriserade att ta hand om servicen av Postens bilar.

Men säg den chef som kan andas ut. Han ser ett hot från bankerna framför sig:

– Bankernas hårda attityd kan göra att affärer och nysatsningar kan bli lidande. Just nu finns för få entreprenörer i trakten vilket innebär en hämsko för den uppgång vi alla väntar på.

Mer läsning

Annons