Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt informationscenter i Jormvattnet ska ge skoterturismen i Frostviken ett lyft

Projektet Hållbar skoterturism i Frostviken forsätter oförtrutet att gå vidare. Nu har en nytt delmål nåtts.

Annons

Det var i höstas som projektet Hålbar skoterturism drog i gång i Frostviken. Tanken är att göra skoteråkningen lönsam och ha vissa områden på fjällen öppna för friåkning.

Det skriver Strömsunds kommun i ett pressmeddelande.

Nu har de nått ett nytt delmål och det är att öppna en vad de kallar checkpoint i Jormvattnet. I den före detta Ica-butiken finns nu ett informationscenter för att bistå bland annat skoterturister.

”Våra tre naturvärdar utgår härifrån och möter gäster, svarar på frågor, informerar om föreskrifterna och håller kontakten med markägare”, skriver projektledaren Seija Klingberg i pressmeddelandet.

Naturvärdarna är tänkt att vara på plats i området och kunna berätta för skoteråkare och -turister om vilka regler som gäller.

Naturvärdarna i projektet har en viktig uppgift när det gäller att informera skoteråkarna om vilka regler som gäller på fjället. Från vänster Gunnar Nilsson, Marika Westberg och Daniel Messelt.

Informationscentret kommer att ha öppet från onsdag till lördag från 08.00 till 12.00.

”Det har visat sig att informationsdelen i projektet är väldigt viktig och efterfrågad. Det är inte bara friåkare som behöver lättillgänglig information utan även ortsbor, fiskare och fritidshusägare” skriver Anders Blomberg som är ordförande för projektet.

Läs mer:

Förslag på att friskoteråkningen i Frostviken ska regleras kraftigt

Stopp för fri snöskoterkörning norr om Gäddede – hänvisas till skoterled

Frustration i Frostviken över rapportering om skoterförbud

Snöskoterkörandet i Frostviken inte stoppad - men på väg att få ordnade former – djur och natur ska inte störas och förstöras

Det här gäller kring skoteråkningen i Frostviken

Mer läsning

Annons