Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oro hos hästägare i Jorm utan täckning: Vi kan inte nå SOS

/
  • I Jorm kan det gå flera dagar utan att det är möjligt att ringa SOS, varken från det fasta eller mobila nätet. Det berättar turistföretagaren och hästägaren Elin Sundqvist för P4 Jämtland  Här ses hon på bild med Ola Sundqvist.

Sämre än någonsin. Så beskriver Frostvikenborna täckningen på telenätet i Jorm. De befarar att det bara är en tidsfråga innan något allvarligt händer och det inte går att ringa SOS.

Annons

I Jorm kan det gå flera dagar utan att det är möjligt att ringa SOS, varken från det fasta eller mobila nätet. Det berättar turistföretagaren och hästägaren Elin Sundqvist för P4 Jämtland och hon konstaterar att det bara är en tidsfråga innan något allvarligt händer.

– När fasta telefonen och mobil ligger nere så går det inte att ringa SOS fast att det ska gå att göra det på alla ställen, säger hon till P4 Jämtland.

► Hur ser det ut hos dig? Berätta! Diskutera #rättvistäckning här

På ängarna ovanför Jormvattnet, i nordvästra Jämtland, har Elin Sundqvist och hennes man ett 30-tal islandshästar, som de tar med sig sina gäster ut på ridturer med. Ibland är de ute i flera dagar och under vintern är det mycket skoteråkare i området.

Den fasta telefonin finns fortfarande kvar, även om byborna har fått besked att det inte ska satsas på att laga telefonledningarna.

I byn Vågen, några mil väster om Jorm, monterades den fasta telefonin ner för flera år sedan. En av de som bor här och får klara sig med enbart mobiltelefon är Ann-Mari Nilsson som bott i byn sedan 70 år tillbaka. Även med mobilen har hon svårt att komma fram.

– Det är klart att man blir förbaskad när det bryts, säger hon till P4 Jämtland.

---

Satsningen #rättvistäckning rör mobiltäckningen och möjligheten att vara uppkopplad på Internet i Jämtlands län. Genom #rättvistäckning lyfts en av vår regions viktigaste utvecklings- och framtidsfrågor.

#rättvistäckning är ett samarbete mellan Sveriges Television, Sveriges Radio, Länstidningen och Östersunds-Posten i Jämtlands län. Satsningen avslutas med en livesänd hearing i Strömsunds Folkets Hus torsdag 17 mars 2016. Läs mer här: Dags för #rättvistäckning.

Här hittar du alla artiklar kring #rättvistäckning

Läs också:

Hallå Hallå – blev det inte bättre?

Lillholmsjö fortfarande en vit mobilfläck på kartan – men nu lovar Telia att lyssna

Mer läsning

Annons