Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slädhundstävlingen i Norråker fortsätter locka deltagare

/
  • I år ligger tävlingen en vecka senare än i fjol. Vi har nio olika nationer anmälda just nu, berättar Rickard Harrysson, ban- ansvarig för Beaver Trap Trail.

På en slädhundtur på Saxvattnet kläcktes idén. 2003 gick första starten i tävlingen. 31 mars är det åter dags för start i den årliga slädhundstävlingen Beaver Trap Trail i Norråker.

Annons

– Snöläget är bra. Jag ser inga bekymmer med det. Möjligen att det kan vara lite mindre snö vid målgången mot ifjol i och med att tävlingen ligger en vecka senare i år, men annars ser det fint ut, säger Rickard Harrysson, banansvarig och allt i allo för tävlingen som lockar tävlande från flera nationer till norra Jämtland.

I år genomförs släd- hundstävlingen Beaver Trap Trail i tre delar. En tredagars långdistans på 350 kilometer med start torsdag morgon. En medeldistans med två övernattningar i tält på fjället, start torsdag och mål lördag samt en medeldistans över en etapp på cirka 100 kilometer med start tidig lördag morgon.

– I nuläget har vi 30 anmälda i medeldistanslopp- en och har möjlighet till lika många deltagare i 35 milsloppet, säger Harrysson.

Tävlingen lockar deltagare, svenska som internationella.

– Vi har nio olika nationer anmälda. Bland annat från Alaska och så har vi deltagare från länder i Europa som Österrike, Frankrike och Schweiz. Vi har även en hel del folk från Jämtland. Bland annat kommer Ann Marie Palm delta i medeldistanstävlingen Beaver Trap Trail Classic i 8 spann. Hon har snabba hundar och kommer nog att knipa segern i den klassen tror jag, säger Rickard Harrysson.

Även i år kommer det att hållas en marknad vid målgången i Norråker. Rickard hoppas att hundförare och besökare ska trivas.

– Förhoppningen är att vi kan genomföra ett bra arrangemang. Vi ska vara den glada tävlingen utan missöden. En kul tävling utan stress och det är det som har varit grejen. Det här är en säsongsavslutning, många kommer för att göra ett trevligt avslut för säsongen. En möjlighet för att ta sig tid, snacka och umgås med andra slädhundsförare, säger Rickard Harrysson.

Läs mer:

Skidfotografens nya bok om 1 300 kilometer lång slädhundstur

Mer läsning

Annons