Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömavbrott i Strömsunds kommun

Enligt ett meddelande från Eon hade inledningsvis över 1 400 hushåll i Strömsunds kommun strömavbrott under tisdagskvällen.

Annons

Vid 19.52 sa Johan Aspegren på Eons pressjour att det för närvarande var 699 kunder som var utan ström.

Hushållen som berördes ligger på följande ställen: centrala Alanäs, sydöstra Alanäs, västra Alanäs, östra Alanäs, nordvästra Bodum, sydvästra Bodum, västra Bodum, nordvästra Fjällsjö, östra Strömsund, södra Tåsjö, sydöstra Tåsjö.

– Det som hänt är att det från början var en ledning med 699 kunder på som blev strömlös. Den ledningen slog i sin tur ut en transformator i Hoting vilket gjorde att ytterligare tre ledningar blev strömlösa. Från början var det alltså 1 446 kunder som blev utan ström, säger han.

Nu fungerar dock transformatorn igen och det är bara den första ledningen med 699 kunder som fortfarande är strömlös.

– Det är en montör på väg ut till den stationen och förhoppningsvis kommer vi kunna börja koppla om ganska snart, säger Johan Aspegren.

Det finns ingen exakt prognos för när strömmen ska vara tillbaka för samtliga. Johan Aspegren säger också att det kan uppstå blinkanden eller att strömmen kommer och går lite också när den kommit tillbaka. Detta på grund av att i ledningarna ska omkoppas och det då alltid finns risk för vissa komplikationer.

Vid 20.25-tiden på tisdagskvällen var totalt 422 hushåll utan el. Enligt Eons karta över pågående strömavbrott var det hushåll i centrala, sydöstra, västra och östra Alanäs som var drabbade.

Vid 23.50-tiden hade antalet strömlösa hushåll minskat något, till 346 i Alanäsområdet.

Klockan 04.30 på onsdagsmorgonen hade samtliga kunder fått tillbaka elen, enligt Eons avbrottsinformation.

Strömavbrottet uppges ha orsakats av ett tekniskt fel.

Mer läsning

Annons