Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsund satsar miljoner på ledarskap

Är det viktigt med bra ledarskap? Ja, definitivt. Det anser Strömsund som nu satsar 2 miljoner kronor på ett ledarprogram för samtliga chefer inom kommunens organisation.

Annons

Kommunalrådet Göran Bergström, Anders Hansson från Hälsopromotionsgruppen och kommundirektören Anneli Svensson under uppstarten av utbildningssatsningen i Strömsund.

Ledarprogrammet kommer att vara obligatoriskt, men även medarbetarna ska delta i viss utsträckning, framgår det av ett pressmeddelande från kommunen. Syftet är att kommunen ska vara en attraktiv arbetsgivare, och utbildningsinsatsen kommer att sträcka sig över flera år. Utbildningen sker i samarbete med Hälsopromotionsgruppen.

– Vi vill att det ska vara roligt att gå till jobbet, och vi vill ge våra chefer nya verktyg. I vår organisation ska varje medarbetare känna sig värdefull och respekterad, delaktighet och engagemang ska genomsyra både stort och smått, säger kommunalrådet Göran Bergström, (S) i pressmeddelandet.

Även nya kommundirektören Anneli Svensson välkomnar satsningen, och hon hoppas att utbildningen ska stärka både chefer och medarbetare och bidra till att de känner arbetsglädje och lyckas i sina uppdrag.

– Det är ett av flera viktiga mål med utbildningen. Ett annat är att bli än mer attraktiv som arbetsgivare för att kunna rekrytera nya medarbetare till våra verksamheter. Det är oerhört betydelsefullt eftersom vi har ett välfärdsuppdrag gentemot våra medborgare, säger hon.

Läs mer från Strömsund: Engcons grundare Stig Engström vann utmärkelse på gala

Nolervik: Det lilla huset i Hallviken – och berättelsen om "stadsjäntan" som kom till byn

Mer läsning

Annons