Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsunds extramiljoner går till industriväg

/
  • Strömsunds kommun har beslutat att rusta upp vägen som går till bland annat Engcon.

Engcon och de övriga företagen längs Industricentravägen i Strömsund får en tidig julklapp av kommunen. Av totalt 7,4 miljoner som Strömsunds får tillbaka i försäkringspremier så går 3 miljoner till att rusta upp den krackelerade vägen.

Annons

Vägen till industriområdet öster om Strömsund har länge varit föremål för klagomål, och nu sätter även politikerna ned foten i frågan. Strömsunds kommun får nämligen tillbaka 7,4 miljoner kronor i inbetalda försäkringspremier till AFA för 2004, och kommunstyrelsen förslag till kommunfullmäktige var att använda 3 miljoner kronor av dessa medel för att renovera vägen, vilken fick positivt gehör. Resten av pengarna går till att täcka underskott i kommunens verksamheter, samt att öka kommunfullmäktiges anslag för oförutsedda behov.

Kommunalrådet Susanne Hansson (S) presenterade i går bokslutsprognosen på kommunfullmäktigesammanträdet i Hoting, och hon konstaterade att AFA-återbetalningen var välbehövliga extramiljoner.

– Vi gör nu ett bättre resultat än väntat, men alla nämnder måste jobba mot att vara kostnadseffektiva. När det gäller Industricentravägen så är det många som färdas på den, mot bland annat Engcon, och det är på tiden att den återställs, för att slippa se bland annat fladdrande markdukar.

Den nämnd som främst tynger kommunen ekonomi är Socialnämnden, där kostnaden för äldreomsorgen är den stora orsaken till underskottet. Däremot konstateras att kommunens ekonomiska bistånd gått ned från 16 till 12 miljoner, vilket gör att socialnämnden trots allt får lite andrum.

Mer läsning

Annons