Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppsommar för turismen i Strömsunds kommun – fullbelagt på flera campingar

Strömsunds kommun stärker sin position som turistkommun. På flera håll har det varit enorma ökningar av antalet gäster, och turistföretagarna runt om i kommunen vädrar morgonluft.

Annons

Fjällen fortsätter att locka mycket folk i Frostviken.

Strömsunds turistchef Håkan Sandberg använder superlativ när han sitter och summerar sommaren 2016. Det var inte bara vädret som var på topp, utan även tillströmningen av besökare.

– Strömsund camping, som kommunen driver, hade en ökning med 2,3 procent. Det var exempelvis den näst bästa julimånaden någonsin, då vi hade 13 000 gästnätter, berättar Håkan Sandberg.

Den norska marknaden är fortfarande stark i Strömsunds kommun, och även turistbyrån i Gäddede rapporterar om många besökare från västra sidan gränsen. Norrmännen verkar dock i allt större utsträckning välja tätorterna, där både bad och shopping attraherar.

– Köpmannaföreningen här i Strömsund vittnar om att det har varit en fantastisk sommar.

Strömsund nye turistchef Håkan Sandberg kan konstatera att 2016 bjöd på en kanonsommar.

Det visade sig också att nyinvigningen på Vildmarksvägen över Stekenjokk varit en succé, och att antalet besökare från hela världen ökar i Frostviken.

– Husbilar ökar enormt, och det har varit en bra marknadsföring genom bland annat sociala medier, bland annat när det gäller Vildmarksvägen, säger Håkan Sandberg.

Även från Gäddede camping, Pilgrimshotellet i Gäddede och Fiskecampen i Jormvattnet kommer det rapporter om en kanonsommar, där inte minst fisket och vandring har varit två stora besöksanledningar.

Sammantaget måste du vara ganska nöjd med sin första sommar som turistchef?

– Ja, det är fantastiskt. Det finns fortfarande mycket som går att utveckla, och just nu håller vi på att ta fram en ny turiststrategi i kommunen, men det får vi återkomma till eftersom den processen inte är helt klar ännu, konstaterar en nöjd Håkan Sandberg.

Vildmarksvägen håller stilen som besöksmål, och det var en enorm ökning av husbilar i sommar.

Mer läsning

Annons