Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Bosse träffade utomjordingar – plockade bär med dem

I 50 år har Bosse Hallberg hållit hemligt om de mystiska figurerna och föremålen som han såg som barn i Kyrktåsjö. Nu har riksorganisationen UFO-Sverige visat intresse för hans berättelse.

Annons

Det var en sommardag i slutet på 50-talet när Bosse Hallberg som var ute och gick hörde konstiga knackningar. Han följde ljudet och fick syn på ett runt blankt föremål som såg ut som en navkapsel.

– Jag går lite närmare försiktigt och när jag kommer fram för att hitta på den stora skivan så ser jag plötsligt att det står en mindre människa där. Han är lite lustigt klädd med en toppig hjälm, säger Bosse Hallberg

Bosse Hallberg försöker gå en annan väg för att komma närmare föremålet men då får han syn tre till figurer och han ser att en av dem gräver ner något i stenröset.

– Det var bitar från farkosten som de försökte gömma. Jag fick senare order om att flytta bitarna och gräva ner dem under en eldstad, säger han.

Det var nere vid träden som Bosse Hallberg fick syn på det blanka föremålet.

Det är föremålen som Bosse Hallberg grävde ner som representanter från UFO-Sverige är i Viken, Kyrktåsjö, för att leta efter. UFO-Sverige är en riksorganisation som undersöker allmännhetens rapporter om oidentifierade flygande föremål, men det är mycket ovanligt att de åker ut till platser för att leta efter något.

– Det är tillräckligt intressanta uppgifter som vi har fått för att kontrollera dem. Vi kan tycka att det är osannolikt att vi kommer hitta något, men vi måste kontrollera en sådan här uppgift av den här sortens fysiska bevis som ska finnas i området. Det är en ren kontrollåtgärd kan man säga, säger Johan Gustavsson, UFO-Sverige.

Till hjälp för att hitta föremålen använder man sig av en metalldetektor för att söka av området.

Det som Johan Gustavsson tycker gör Bosse Hallbergs historia trovärdig är att hans mamma har berättat att han pratade med henne om sina upplevelser som barn och även att han själv har gjort saker för att försöka minnas vad som hände.

– Han har försökt minnas händelsen genom att bland annat genomgå en hypnossektion för att komma till rätta med de bitar av historien som han inte minns. Det tror inte vi att en person som ljuger gör, säger Johan Gustavsson.

Bosse Hallberg berättar att de små människorna ville ta med honom till dreas hem, men han ville inte följa med dem.

Bosse Hallberg berättar att han var rädd i början men att det fanns en kvinna i gruppen som var väldigt trevlig och brukade prata med honom.

– Hon var rätt kortväxt. Hon hade en svart overall med ett bälte på sig. Hon såg ut som oss. Hon frågade mig om vissa saker som bär och hon fick följa med mig och plocka bär. Hon gick bakom mig och då såg jag att hon inte satte ned fötterna i marken när hon gick. Jag vände mig om och tittade på henne och då sa hon: bry dig inte om mig. Gå rakt fram, säger han.

Efter att sökt av området där Bosse Hallberg ska ha grävt ner föremålen utan resultat avslutade man sökprocessen fram mot kvällen. Bosse Hallberg var lite besviken, men Johan Gustavsson var inte förvånad över att man inte hittade något.

– Nu kommer vi summera det hela och sen får vi ta ställning till hur vi kommer att fortsätta. Jag tror inte att vi kommer åka tillbaka till platsen för att fortsätta att leta, säger han.

Mer läsning