Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vintervädret fortsätter – Höglekardalen störst snömängd i landet

Snövädret fortsätter under torsdagen och väntas kunna ge upp emot en meter snö på sina håll i länet. Samtidigt har Höglekardalen i Åre kommun redan nu störst snömängd i hela landet.

Annons

Så här såg det ut i Höglekardalen en vinterdag 2010. Blir det lika i år igen?

Det uppger Christoffer Hallgren, meteorolog på väderföretaget Foreca. 88 centimeter snö ligger i Höglekardalen vilket alltså är mest i Sverige.

– Det kommer att fortsätta att komma snö fram till kvällen på torsdagen innan det drar vidare norrut, säger Christoffer Hallgren.

Det har redan tidigare snöat en del i länet men det har förstärkts ytterligare söderifrån. På fredagen lugnar det ned sig men kan då ha genererat upp emot en meter snö på sina håll i länet. Minusgraderna lär också hålla i sig under hela helgen.

– Men det kommer bli aningen mildare luft i början på nästa vecka, säger Christoffer Hallgren.

Enligt honom kan temperaturerna då vara uppe och nosa på nollgradigt i ett par dagar innan det återigen blir kallare. Samtidigt står det på vädersajterna SMHI.se och yr.no att det tidigt under nästa vecka både kan bli plusgrader och regn på flera håll i länet.

Christoffer Hallgren menar dock att den snö som nu kommit mycket väl kan ligga kvar, åtminstone i fjälltrakterna, till efter jul och även in på nästa år.

– Men jag kan naturligtvis inte lova någonting, säger han.

----

SMHI utfärdar klass 1-varning för snön

Snökaos i söder – alpin lycka i norr: här är skidorterna som öppnar redan nu (för Plus-kunder)

Längdlandslaget på plats i Bruksvallarna: Så här upplägget ut (för Plus-kunder)

Mer läsning

Annons