Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtlands damer föll dubbelt

Jämtlands basketdamer föll tungt i bortamötet med BG Luleå efter en genomklappning i sista perioden under lördagen. På söndagen upprepade sig mönstret mot Luleå Stars, fast i tredje.
– Vi är ett ungt lag och hade inte erfarenhet nog att stoppa fallet, säger Dennis Cooper.

Under stora delar var matcherna jämna. I inledningen ledde till och med Jämtland mot BG Luleå ledde jämtarna och i matchen efter höll laget jämna steg mot rutinerade Luleå Stars.

– När det gäller kunnande och potential så visade vi för oss själva att vi är ett bra lag. Men våra svackor är djupa och när det inte fungerar så blir det hetsigt och stressigt. De unga spelarna går mer till sig själva i stället för att prata med varandra och försöka lösa det som lag.

I ett sådant läge blir det tufft att möta rutinerade spelare, enligt Cooper. Speciellt om de skjuter bra.

– Då gäller det att en ledare kliver fram och tar tag i spelet. Luleå Stars har spelare som också spelar i Northland (högsta divisionen, reds anm.) och mot sådana lag får vi chansen att lära oss anpassa det taktiska spelet och inte göra precis som vi brukar.

Finns det några spelare som du tycker visar större ledarkvalitéer än andra?

Egentligen vill jag inte nämna några namn, för det kan hämma andra spelare. Alla har förutsättningarna, mer eller mindre – och ju fler som bidrar, ju bättre blir det, konstaterar Cooper.