Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtlands län prioriterades bort på gemensam önskelista

I höstas kom länets fyra nordligaste län överens om en önskelista över kommande satsningar på infrastruktur. Då angavs behovet som minst i Jämtlands län.

Förra året samarbetade de nordligaste länen om vilka satsningar de ville att regeringen skulle göra mellan 2010 och 2020. Det handlade om belopp på mellan 60 och 80 miljarder kronor.

Ungefär 3 miljarder skulle gå till länet och landshövdingen Britt Bohlin menade att Jämtland inte hade några stora stråk och att satsningen därför skulle bli mindre här.

Just nu ser den nationella planen ut att enbart ge en enda satsning i Jämtlands län de närmsta elva åren.

Beror det här utfallet för Jämtland på samarbetet mellan landshövdingarna, där det stod klart att Jämtlands län hade minst behov?

– Nej, det kan man absolut inte säga. Det var ett väldigt bra material som visar väldigt väl vad som behövs i Jämtland och de andra länen, säger Jan Molde, som arbetat med önskelistan för Länsstyrelsen i Jämtlands län.

Carina Zetterström (C) i län ets kommunikationsgrupp, anser att det var bra att län ets behov i öst-västlig riktning fanns med i önskelistan. Det fanns även med satsningar på inlands banan och mittbanan.

– Det som brister där var att det inte var prioriterade satsningar. Det handlade om många miljoner men det hade varit viktigt där också att ta fram en prioriterad lista, säger hon.

ÖP har inte lyckats nå Britt Bohlin för en kommentar.