Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtlands Stora Pris kan bli utan stjärnhästar

I år blir det ännu tuffare att locka stora stjärnor till Jämtlands Stora Pris.
Anledning: Helgen efter Elitloppet är inget drömläge.
– Man blir lite förskräckt vid första anblicken, säger Jan Quicklund.

Elitloppet, som är Sveriges och en av världens största och mest prestigefyllda travtävlingar, avgörs alltid sista söndagen i maj. Eftersom kalendern ser ut som den gör i år så innebär det att Jämtlands Stora Pris, som körs första helgen i juni, kommer precis efter. Ingen drömsits eftersom det brukar vara lite sämre hästar ute veckan efter Elitloppshelgen, då de flesta väljer att vila sina hästar efter ett storlopp.

Vanligtvis brukar Jämtlands Stora Pris ligga två veckor efter.

– Var nionde, var elfte år faller det så att vi hamnar helgen efter. Det är på gott och ont. De som startar på Elitloppet är normalt svåra att locka två veckor efter också, säger Jan Quicklund, travbanechefen i Östersund.

– Så är det. Men samtidigt är det hästar som inte får chansen att starta. Konkurrensen är stenhård.

Även om det inte är något drömläge ser Quicklund positiva bitar med att ligga direkt efter Elitloppet i programmet.

– Det kan vara så att det är lite sämre efter en storhelg och jag blev lite fundersam hur man ska tackla det. Men man måste försöka hitta någon lösning, det gäller att bryta mönster, säger Quicklund som bland annat har inlett ett samarbete med Solvallas sportchef Mattias Stenby för att locka hästar till Östersund:

– Till exempel att locka de hästar som tas till Elitloppet och Elitloppshelgen som galopperar i ett försök. Då finns det möjlighet att sex dagar senare åka till Östersund och tävla om 750 000 kronor.

Och jakten på de stora namnen till Jämtlands Stora Pris har redan börjat.

– Ja vi har redan nu börjat bearbeta hästar och kuskar som vi vill ha hit. Vi ska ta fram en 20-bästa lista på hästar som vi vill ha hit. En har lovat att komma redan och det är en riktigt bra häst och den är inte härifrån.

– Commander Crown skulle vara en jättedröm och givetvis Triton Sund och Opal Viking.

Årets stora travhelg i Östersund inleds fredag 5 juni med V65 och Östersunds Stora Stayerpris. På lördag är det V75 och Jämtlands Stora Pris.