Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtlands största framgång genom tiderna

Jämtland Basket Ungdom har skördat sin största framgång genom tiderna.

Fyra lag har gått vidare till omgång 3 i RM.

– Vi är alltså representerat i alla URM-grupper. Inte många klubbar i Sverige som har samma facit, säger Mats Lundqvist.

P16, P15 och F16 gick alla vidare som gruppettor, medan Hasse Vågströms F15-lag slutade tvåa i sin grupp i Sundsvall.

– För fem-sex år sedan vann vi knappt en match i URM, men nu är alltså fyra lag vidare. Det är fantastiskt, säger Krister Blomgren, ordförande i Jämtland Ungdom.

Är det ett mångårigt, målmedvetet arbete som ligger bakom framgångarna?

– Ja, det tycker jag. Vårt långsiktiga mål är att vara topp-8 i alla åldersgrupper.

Extra glädjande från helgens omgång 2 var segrarna som Jämtland tog i F15, i Sundsvall. Trots att man är ett år yngre lyckades man gå vidare som grupptvåa.

– Det laget är jättespännande och det mest talangfulla vi fått fram på tjejsidan. Där har vi riktig storlek på spelarna och dessutom en bra bredd, med 17–18 spelare.

Nästa mål för Jämtland Ungdom är att få arrangera något sammandrag i omgång 3, i januari/februari. Klubben kommer troligen att söka arrangörsskapet i alla de fyra grupper dit man kvalat in.