Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtlandsdebut på Eva O

Tveklöst skapande med rinnande lackfärg är ett av konstnären Eva O:s uttryckssätt.

Med sin utställning ”Flores et alia” – blommor och annat – gör konstnären Eva Olsson, eller Eva O kort och gott, debut i Jämtland. Hennes bas är Mossön, strax söder om Hudiksvall. Hon beskriver sig som en Stockholmstjej, som tack vare kärleken hamnade i Hälsingland.

– Flytten har påverkat min konst på ett jättepositivt sätt. Förutom att jag nu har en egen ateljé har jag fått ett friare skapande här, och det har inneburit en stor utveckling i mina motiv.

Utställningen som hon kommer till Hoverberg med består av skulpturer, broderi och måleri. Den senare konstyttringen utövar Eva med en speciell teknik.

– Jag ritar med droppande lackfärg på duk, pannå och akvarellpapper. Det går till så att jag målar på liggande duk, med färgen rinnande längs en pinne. Då finns det inte tid till att fundera, för då blir det en pöl, säger Eva.

Förklaringen att hon nu ställer ut på Johangården i Hoverberg, är att hon och galleriets innehavare Sara Magnusson träffades för tre år sedan under en gemensam utställning på Laxön, söder om Gävle.

”Flores et alia”. Vernissage lördag 12 april 12-16. Utställningen pågår till och med 24 april på Galleri Johangården, Hoverberg, Svenstavik.