Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtländsk joker på Guldägget

För 53:e året arrangeras reklam- och kommunikationsbranschens Guldäggetgala – i år med ett oväntat Jämtländskt inslag.

– De har aldrig haft musik på galan tidigare – förrän nu. Vårt konstverk ska bli en del av galan, så det är inget musik-inslag. Det är helt unikt, fantastiskt roligt, och man blir stolt. Det är en stor grej!

Detta utbrister en märkbart rörd Robin Lindqvist, ena halvan av bandet Cujo is a cat, som på onsdag kväll ska framföra ”DJ ease my mind” inför 1 500 gäster på Stockholm Waterfront.

Låten är en cover som bandet spelade in och gjorde video till, baserad på filmmaterial som Robin hittat i en soptunna. Filmerna var från tidigt 1960-tal och videon uppmärksammades i ÖP, för att sedan följas av rikstäckande media.

Hur det kommer sig att Cujo is a cat nu är en del av galan vet de knappt själva:

Det är videon och att ÖP skrev om den som är nyckeln till allting. Och att Lotta Bromée sedan körde storyn i P4 Extra. Någon ringde från arrangörerna som hade blivit tipsade om oss och ville att vi skulle komma och spela. Det är en stor komplimang och nu är vi stolta och nervösa, säger Robin.

I videon finns en flicka med, vars identitet uppklarades tack vare uppmärksamheten – hon är Lilly-Ann Mohlkert.

– Jag har en idé om att hon ska vara med på scenen. Vi får se om vi hinner lösa det. Vi ska försöka träffa henne i Stockholm på tu man hand i vilket fall, säger Robin.

Bandet kommer att framföra låten live på gitarr och sång, med videon synkroniserad på tre jätteskärmar.