Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtländsk sångprojekt vill bygga gemenskap över generationsgränser

Studieförbundet Vuxenskolan får 200 000 kronor från Postkodlotteriets kulturstiftelse. Pengarna ska finansiera satsningen "Sång för alla" och ge kulturupplevelser för äldre och funktionshindrade.

Projektet vänder sig till äldre människor och de som har fysiska eller psykiska funktionshinder. Det ska bli sångstunder med professionella körledare på de platser där deltagarna bor eller besöker ofta.

Målsättningen är att utforska om de två grupperna kan berika varandras vardag med sång- och musikaktiviteter, fika och samvaro.

– Utmaningen är att få så många som möjligt att upptäcka den glädje och gemenskap som finns i körsång. Det är bra både för kropp och själ, säger en av projektledarna, Mia Kempff.

"Sång för alla" är ett av fjorton kulturprojekt i landet som får pengar av Postkodlotteriets kulturstiftelse i den här omgången.