Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtländsk visionär belönades

Varje år delar Norrlandsförbundet ut hedersbelöningar i varje norrlandslän. Under lördagen fick matambassadören Fia Gulliksson ta emot utmärkelsen för Jämtlands län.

Fia Gulliksson fick ta emot utmärkelsen i samband med en ceremoni under de pågående Spektakeldagarna i Östersund.

– Jag är rörd över att min kulturgärning och min kreativitet uppmärksammas på det här sättet. Jag vill helst dela det med alla andra kreativa krafter i länet. Dessutom blir jag peppad att fortsätta jobba för mat och matkultur som en drivkraft för regional utveckling, sa Fia direkt efter att hon fått motta ett diplom och Olof Högbergplaketten som skimrade i guld.

Håkan Larsson är styrelseledamot i Norrlandsförbundet, förbundet som jobbar för att utveckla Norrland inom områden som näringsliv, turism, energi, infrastruktur och kultur.

Fia fick priset för att hon med kreativitet och visionärt ledarskap utvecklar jämtsk gastronomi.

– Detta gör Fia Gulliksson på allra bästa sätt. Jämtland är numera ett matlän och i hela det arbetet har alltid Fia Gulliksson funnits med. Hon har varit ansiktet utåt och stått på barrikaderna. Visst, det finns många bakom henne, men hon är vår riktiga matambassadör, berömmer Håkan Larsson.

– Utöver detta är hon också en drivande kraft i Slow Foodrörelsen, avslutar Larsson.