Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtländskt på Allsångsscenen tillsammans med Laleh

I kväll är det dags för Allsång på Skansen. Kvällens hedersgäst är Laleh och med sig på scen har hon före detta östersundaren Safoura Safavi.

Allsång/Stockholm

Eva Dahlgren, Style of Eye, Base 23 och Safoura Safavi. Det är gästartisterna som i kväll kommer stå vid Lalehs sida när hon tar över Allsångsscenen.

För tredje sommaren i rad hyllas en folkkär artist lite extra i samband med ”Allsång på Skansen”. Direkt efter Allsången klockan 21 sänds programmet ”Allsångsscenen är din: Laleh”. I går kväll offentliggjordes hennes gästartister och bland namnen fanns barndomsvännen Safoura Safavi, uppväxt i Krokom och tidigare boende i Östersund.

– Jag fick veta det för två veckor sedan. Jag var i USA hos min syster på semester när Laleh ringde och frågade om jag ville vara med och såklart ville jag det, berättar Safoura Safavi.

Hon är känd från gruppen Abjeez som själva beskriver sig som ett "world pop band". Bandet grundades av Safoura och systern Melody i Östersund. I dag har sjumannabandet en internationell publik och de har turnerat i både Europa, USA och Kanada samtidigt som deras musik har hört och setts av tusentals på Youtube.

Nerverna inför konserten i kväll verkar vara under kontroll:

– Allt känns jättebra! Jag är lagom nervös, sådär som man måste vara innan en konsert. Jag har inte fått någon nervattack än i alla fall.

Safoura och Laleh är vänner sedan tidigare då de gick gymnasiet tillsammans i Göteborg.

– Jag sjunger en låt med Laleh som hon skrev för många år sedan. Vi är barndomsvänner och låten är något som vi brukade sjunga förr.

Till vardags pluggar Safoura ljuddesign vid Stockholms dramatiska högskola och hon har även börjat arbeta med regi. I framtiden hoppas hon på att kombinera flera uttrycksformer.

En liten längtan till Östersund och Jämtland verkar finnas kvar. Hon avslutar med att säga:

– Hälsa alla i Östersund, jag saknar er!

Laleh uppträder även under Storsjöyran på lördagen.