Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtlandsserien rullade igång på Frösön

Cykelpremiären lockade över 30 deltagare. Snabbast var David Sundström, Östersunds CK, som vann sitt livs första ­cykeltävling.

Med runt 10 grader och av värmande solstrålar gick startskottet för länets cyklister när första deltävlingen i Jämtlandsserien avgjordes. Totalt var det 31 cyklister som kämpade sig varv efter varv runt den drygt 1 kilometer långa banan på F4, Frösön. Deltagande klubbar var Östersunds CK och Tandsbyns CK.

– Det är jättekul att det var så många, för att vara första tävlingen är det riktigt bra. Det är många nya ansikten och det är kul, säger Sigve Colbjörnsen som berättar att det har kommit många nya cyklister på träningen efter påsk.

sitt race först och där var Olle Olsson, Team Fuji Östersund, bäst. Han var först i mål vilket inte automatiskt betyder att man vinner i ett GP-lopp. Där gäller det nämligen att samla poäng på spurtvarven. Men Olle var långt framme även där och vann före klubbkompisen Andreas Karlstrand.

– Det var jobbigt men roligt. När det var spurtpris så tänkte jag att jag kör för det, sen blev jag lite brydd att de inte kom ikapp, säger Olle Olsson som efter det fjärde av åtta varv fick en liten lucka som bara växte.

Olle som på vintern tävlar i skidskytte har nyligen skaffat sin cykel.

på startlinjen och under de totalt 15 varven skiftade det i täten. Dock blev det till slut David Sundström, Östersunds CK, som skrapat ihop flest poäng. Tvåa var klubbkompisen Patrik Nordin och trea Gustaf Berglund.

– Jag tror inte jag har vunnit någon cykeltävling tidigare. Jättekul, då har träningen i vinter gett resultat, säger David Sundström, som inte haft turen med sig tidigare i just GP-lopp:

– Jag tror nästan det är första GP:et som jag går i mål på. Så fram tills i dag skulle jag säga att jag hatar disciplinen. Men nu vet jag inte..., säger David och bjuder på ett stort segersmil.