Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtrockare har flyttat till L.A.

Det jämtländska rockbandet Mobiedick – långkörare på P4-toppen – släpper nu sin debutskiva, EP:n "Captain rehab".

Två tredjedelar av gruppen bor numera i Los Angeles.

Sedan ÖP pratade med killarna i Mobiedick i november har det hänt en hel del.

Bandet har legat nio veckor på P4-toppen med låten "Forbidden fruit".

– Det är jätteroligt! Vi fick frågan om vi ville vara med och vi klamrade oss fast vid förstaplatsen i flera veckor! Vi är fortfarande med efter nio veckor, så det känns otroligt roligt att folk röstar på oss och stöttar oss. Det är en bra kanal för jämtländska musiker att få visa upp sin musik, skriver basisten Christofer Näs i ett mejl från Los Angeles.

I förra veckan släpptes deras EP "Captain rehab" digitalt på Itunes, Spotify, Wimp och Amazon.

Men innan dess, i januari, flyttade Christofer Näs och sångaren/gitarristen Joel Hemréus till amerikanska Los Angeles.

– Vi är här för att plugga i några år och se en annan del av världen för en stund. Det är ett rätt bra ställe att vara på när man sysslar med musik, man skapar många nya kontakter för framtiden, skriver Christofer.

Själv är han 23 år och uppvuxen i Gillhov medan Joel Hemréus, 24 år, har sina rötter i Orrviken.

Samtidigt som de läser datavetenskap i L.A. bor trions 22-åriga trummis Christoffer Abrahamsson kvar i Östersund, där han är uppvuxen.

Hur funkar det att vara så långt ifrån varandra?

– Vi skriver låtar på varsitt håll och skickar låtidéer mellan oss på nätet. Vi repade inte innan vi spelade in 'Captain Rehab' så den processen har egentligen inte ändras så mycket. Vi har rätt mycket nytt material som vi skickar fram och tillbaka och jobbar på.

Precis som bandnamnet Mobiedick refererar EP-titeln till Herman Melvilles roman om den stora vita valen. Det är helt enkelt en ordvits baserad på karaktären Captain Ahab.

På skivan finns bland annat "Forbidden fruit" och "Get things done" – som gästas av Hanna Einebrant – som båda finns som musikvideos på Youtube.

Vad händer framöver med bandet?

– Vi har tyvärr fått tacka nej till en hel del spelningar på grund av min och Joels flytt. Vi har planer på att styra upp lite spelningar i USA framöver. Vi skriver material för fullt inför den nya skivan och förhoppningen är att börja spela in den detta år. Vi får se om det blir i Sverige eller här, men bra kommer det att bli!, skriver Christofer.