Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtskt och blandat i Cirkustältet

Snacka om blandning. Tre helt olika jämtländska akter öppnade Yran på torsdagseftermiddagen, med gratisspelningar i Cirkustältet.

Och det jämtländska märks. Trion Arve – med akustisk gitarr och trestämmig sång – tolkar ”Jämtlandssången”. Det blir också Elvis, Michael Jackson, Green Day och Crosby, Stills and Nash, tillsammans med två egenskrivna nummer.

Partyhiphoparna Johan Vuitton & Görda har precis släppt albumet/mixtapet ”Ständut” och stormar in på scenen med t-shirtar i republiken Jämtlands färger. De rappar på svenska, med beats och flöden som inte sällan drar åt den amerikanska södern. Ibland också med förvrängda röster och sång à la Drake.

Metalbandet Skuld tolkar en låt av Dio, och det säger en del om uttrycket. Det är gammaldags metal, där tyngden samsas med tydlig låtstruktur och melodisk sång, med vibrato på sina ställen.

Folk kommer och går under spelningarna. Mellan 50 och 100 personer är på plats under eftermiddagen som samtidigt lockar med fint väder.

Här hittar du alla recensioner från Storsjöyran 2014