Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jan Fransisco häktad för narkotikabrott

Lars Vegas Trios trummis Jan Bengtsson sitter häktad misstänkt för grovt narkotikabrott. Han kommer därför inte vara med på orkesterns kommande turné.

– Dels blir man ledsen för att en kompis hamnat i det här, dels blir man rent ut sagt förbannad över att han kan vara inblandad i något sådant här, säger Lars Gustafsson, mer känd som trions kapellmästare Lars Vegas.

För ungefär en vecka sedan fick Lars Gustafsson ett brev från Jan Bengtsson där han berättade att han sitter häktad i väntan på rättegång. Han är misstänkt för grovt narkotikabrott och har suttit häktad i tre veckor.

– Han skrev att han inte kunde berätta så mycket om själva ärendet. Men eftersom han inte vet när rättegången blir av så tyckte han att vi skulle överväga att ta in en annan trummis, säger Lars Gustafsson.

Eftersom Jan Bengtsson sitter frihetsberövad med restriktioner har varken Lars Gustafsson eller någon annan i bandet kunnat prata med honom och har beslutat att ta in en annan trummis så länge.

Lars Vegas Trio firar 25-årsjubileum i år med två spelningar i Östersund i mitten av maj och en planerad turné i höst.

Lars Gustafsson räknar med att Jan Bengtsson kommer vara borta från bandet åtminstone det här året. Om han får sparken från orkestern eller inte har Lars Gustafsson inte tagit ställning till.

– Vi vet ju inte än vad det här är, han är inte dömd för något. Men något jag lärt mig under de här 30 åren är att man aldrig ska säga aldrig, just nu känns det långt borta att han kommer tillbaka.

Bandmedlemmarna i Lars Vegas Trio uttrycker i ett pressmeddelande sin besvikelse över att Jan Fransisco kan vara inblandad i något som trion så starkt tar avstånd i från.

– Lars Vegas Trio har aldrig ens varit i närheten av något sådant. Vi är ingen sådan orkester, vi bygger på glädje och livsbejakande, säger Lars Gustafsson.

Ny trummis i bandet är tills vidare Lars Normalm. Jan Bengtsson bor sedan många år tillbaka i Stockholm.

Bengtsson har förnekat grovt narkotikabrott och motsatte sig häktning, men domstolen beslöt häkta honom, bland annat på grund av flyktfara, dessutom har polisen gjort vissa beslag.

Åklagaren kommer att begära förlängd häktningstid och räknar med att väcka åtal inom ett par veckor, men ännu är inget datum utsatt för rättegång.