Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jane Doe öppnar upp

I kväll slår Östersunds färskaste bar, Jane Doe, upp portarna på gågatan.
– Jane Doe betyder "oidentifierbar kvinna". Det är ett rocknamn som vi tyckte passade bra på det här stället, berättar Emma Elfvendahl som är delägare.

• Varför just en rockbar?

– Det finns massor av människor här i länet som lyssnar på rock, men det har inte funnits någon riktig rockbar. Vi fyller ett tomrum och kommer att bli den bästa baren i stan, konstaterar barchefen Elin Nilsson.

Lokalen på Prästgatan 44 har Emma haft span på i ett decennium, och för tre månader sedan tog hon, hennes man Kristian och Elin Nilsson, över lokalen.

När ÖP kommer på besök pågår arbetet för fullt inför öppningen, och den senaste tiden har dagarna varit späckade med roddande inför premiären.

– Vi har jobbat riktigt hårt och det mesta har vi gjort själva. De flesta möblerna har vi köpt på loppis och fixat till, målat och fräschat upp, berättar Elin.

På entréplanet går interiören i industriellt stuk medan övervåningen är mer "vintage rock", som Emma uttrycker det, med svarta väggar, röda sammetssoffor, bruna skinnfåtöljer och runda bord vars ytor är täckta av lackade tidningsurklipp.

Överallt på väggarna hänger rockaffischer och tavlor målade av lokala konstnärer, och LP-skivorna – som står uppradade på tavellister – är inte bara dekoration.

– Man får gärna plocka ner en skiva och ta med sig till baren så lägger vi den på LP-spelaren, berättar Emma.

Men det kommer även att bli livespelningar under hösten. Nästa fredag kommer rockabilly-bandet från Sveg – Willie Lee´s – att ta plats på den lilla scenen.

Jane Doe´s koncept består av ett rikt ölutbud, en klassisk amerikansk meny och rockmusik i mysig miljö.

– Det ska vara som att man kommer hem till någon, tar av sig skorna och slänger upp fötterna på soffbordet, säger Elin.