Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jansson fortsätter träna IFK Strömsund

Det står nu klart att Micke Jansson fortsätter som tränare för IFK Strömsunds A-lag i ishockey kommande säsong.

Micke gjorde sitt första år i klubben denna säsong och har med sitt arbete varit uppskattad av såväl spelare som övriga inom ishockeysektionen.

Det är dessutom sedan tidigare klart med den övriga staben kring Jansson som får Sören Larsson som lagledare, Anders Magnusson som materialare samt Peder Norlin och Raymond Salomonsson som stöttning där det behövs.

– Vi är väldigt glada över Mickes beslut och det känns fantastiskt att redan nu ha klart med tränare samt en sådan komplett stab omkring honom, säger Sten Strömgren, sammankallande och marknadsansvarig inom hockeysektionen.

är inte sektionen bortskämd med detta, utan har senaste året pusslat med föräldrar och ”närmast sörjande” som ställt upp i de olika funktionerna där det fattats resurser.

– Detta har ändå fungerat bra, men för allas skull bör det ändå finnas en uttalad stab som var och en har tydliga ansvarsposter, säger Sten Strömgren

Micke Jansson kommenterar själv sitt beslut, med att han är nöjd med hockeysektionens arbete och policy som dels innebär att spelarunderlaget ska i största möjliga mån komma från den egna klubben.

Nu väntar arbetet med att sätta ihop kommande trupp med så många som möjligt från årets konstellation, samt se om det finns spelare som spelat i andra klubbar en tid, men nu kan tänka sig komma hem för att återigen spela för moderklubben.

– Vi har i alla tider levererat många duktiga spelare till andra klubbar, så nu ska vi se om vi kan göra det omvända berättar Sten Strömgren, som också tillägger att klubben har samarbete med Hoting och Ramsele och med detta erbjuds även deras spelare automatiskt plats i Strömsunds A-lag.

en stor framtidstro för hockeyn i Strömsund, genom det otroliga intresse årets skridskoskola väckte. Inte mindre än drygt 70 barn deltog i skridskoskolan och totalt har sektionen cirka 140 aktiva. Detta torde borga för en säkrad tillväxt för hockeyn, som i alla år haft ett starkt fäste i Strömsund.