Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Japanska valet inlett

Japanska vallokaler har öppnat för de allmänna val som premiärminister Shinzo Abe tros vinna. Det har framställts som en omröstning om Abes ekonomiska politik och Abe vill vinna större mandat för "Abenomics".

Japanska vallokaler har öppnat för de allmänna val som premiärminister Shinzo Abe tros vinna, och som framställts som en folkomröstning om Abes ekonomiska politik.

Abe vill vinna ett större mandat för "Abenomics", hans uppmärksammade plan för att lyfta ekonomin, och bedömare har väntat sig en seger med marginal för premiärministern. Opinionsundersökningar tyder på att den illa förberedda och svaga oppositionen kommer få det svårt att över huvud taget erbjuda Abes regeringsparti LDP och dess mindre partner Komeito något större motstånd.

Vallokalerna öppnade sju på söndagsmorgonen för valet till parlamentets underhus och rösträkningen inleds på söndagskvällen.