Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jätteintresse för cup i Östersund

Helgens nationella cuptävling i Östersund har lockat cirka 500 åkare.

– Det är fantastiskt. Vi är jätteglada, säger Tommie Jirhed i ÖSK.

Team Sportia Cup och Scandic Cup för juniorer och seniorer har blivit svensk skidsports stora tävlingar vid sidan av SM. Just till denna helg är intresset kanske större än någonsin.

– Vintern har varit ogynnsam så här långt och nu vill nog alla åkare komma i gång. Även i Norge har de problem med snö och det är väl därför vi har så många norskar till start, säger Jirhed.

ÖSK-ledningen laddar för fullt för att kunna göra helgen till en skidfest. Det kommer nämligen att behövas funktionärer i mängd.

– När vi först tittade på anmälningslistan var det mellan 350 och 360 åkare. Det var chockerande många. Sedan steg det till 450 svenska åkare samt cirka 50 utlänningar. Det är fantastiskt många och vi är jätteglada över att intresset är så stort.

Eftersom det är världscup samtidigt i Lillehammer, Norge, kommer inga landslagsåkare till Östersund. ÖSK kan ändå räkna in ett antal profiler i startfältet.

Emil Jönsson gör comeback efter förkylning och är förstås huvudfavorit i lördagens herrsprint. Anders Södergren kommer också till start.

På damsidan märks åkare som Stina Nilsson och Julia Svan.

Programmet omfattar sprint på lördag och distanser på söndag, 10 och 15 kilometer.