Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jätteskräll av Lorrino på Bergsåker

Östersundshästen Lorrino slog till med en riktig skräll vid Bergsåkers onsdagstävlingar och i ett av ramloppen till V86. Den 10-årige valacken vann lopp 3 för Hans-Åke Johansson till oddset 79.75.

Annons

Lorrino, som tränas av Carl-Ivar Larsson i Lit och ägs av Monica Nilsson, Stugun, var långt ifrån tippad att vara bland de bästa hästarna i loppet. Lorrino imponerade storligen och vann på 28.5/2160 meter trots galopp på vägen.

Tioåringen hann ikapp Nordbjörn och Anton Eriksson en bra bit före mål och vann säkert. Carl-Ivar Larsson valde själv att köra K.A.Priol ii samma lopp, men han hade ingen bra dag och slutade oplacerad på 29,2 efter ett lopp utvändigt i kön.

I samma lopp fanns också Olle Carlssons fyraåring Moeses och han såg segerfarlig ut in i slutsvängen, men galopperade utvändigt ledarduon med 450 kvar. Galopp blev det även för Bror Grönlund-tränade Blås Undan utvändigt ledaren efter ett varv.

Senaste gången som Lorrino vann ett lopp var i juni i fjol. Segern på Bergsåker, som var den femte på totalt 47 starter, var värd 30 000 kronor. Det var också den största prissumman som Lorrino sprungit in.