Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jätteskräll av Lorrino på Bergsåker

Östersundshästen Lorrino slog till med en riktig skräll vid Bergsåkers onsdagstävlingar och i ett av ramloppen till V86. Den 10-årige valacken vann lopp 3 för Hans-Åke Johansson till oddset 79.75.

Lorrino, som tränas av Carl-Ivar Larsson i Lit och ägs av Monica Nilsson, Stugun, var långt ifrån tippad att vara bland de bästa hästarna i loppet. Lorrino imponerade storligen och vann på 28.5/2160 meter trots galopp på vägen.

Tioåringen hann ikapp Nordbjörn och Anton Eriksson en bra bit före mål och vann säkert. Carl-Ivar Larsson valde själv att köra K.A.Priol ii samma lopp, men han hade ingen bra dag och slutade oplacerad på 29,2 efter ett lopp utvändigt i kön.

I samma lopp fanns också Olle Carlssons fyraåring Moeses och han såg segerfarlig ut in i slutsvängen, men galopperade utvändigt ledarduon med 450 kvar. Galopp blev det även för Bror Grönlund-tränade Blås Undan utvändigt ledaren efter ett varv.

Senaste gången som Lorrino vann ett lopp var i juni i fjol. Segern på Bergsåker, som var den femte på totalt 47 starter, var värd 30 000 kronor. Det var också den största prissumman som Lorrino sprungit in.