Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jättetalangen brutal i juniorloppet

18-åriga Ebba Andersson, Sollefteå, mötte seniorer i fredags och kom på en fantastisk tiondeplats i sitt premiärlopp. På lördagen körde hon juniorloppet i den fria stilen och krossade motståndet när hon vann med 48 sekunder över fem kilometer.

– Det var roligare att vinna loppet i dag än att bli tia dagen innan, även om det var spännande att köra mot seniorerna också, noterade en av Sveriges största kvinnliga skidtalanger.

På sensommaren hade undertecknad möjlighet att på ett träningsläger med juniorlandslaget få se Ebba Andersson åka rullskidintervaller uppför i Åre. Det var ruskigt imponerande.

Att hon skött försäsongsträningen stod då fullt klart och nu fick hon utlopp för all inneboende energi när hon vann ett D17-20–lopp utan problem.

– Jag är jättenöjd med mina lopp här i Bruksvallarna, säger Ebba, som inte riktigt vet hur fortsättningen blir.

– Det hänger på snötillgången. Vi har inte så mycket snö ännu, så vi får se.

Bakom den svenska juniorsuveränen tog norskan Julie Myhre hand om andraplatsen medan en starkt avslutande Elina Rönnlund spurtade sig till tredjeplatsen.

Hedda Bångman, Offerdal, såg annars länge ut som en medaljör. Efter 2,2 kilometer var hon tvåa, en kilometer från mål trea, för att sen tappa till femtepriset – men hon var bara tio sekunder från pallen. Kanske var Bångmans utgångsfart lite för brutal, men givetvis var loppet som helhet ändå klart godkänt.

Riktigt bra åkte även Emma Thalin, Sveg, som blev sexa och sista pristagare uppe på podiet inför publik. Hon är bara 18 precis som Ebba Andersson, så Emma Thalin kan med fortsatt utveckling säkert nå ännu högre upp i resultatlistorna.