Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jazz spelas på fjället

Turnén ”Jazz, folk och fjäll” går via fjällen från Dalarna till Härjedalen. Onsdag 25 juni kommer de till Tännäs.

På fem dagar vandrar de tre musikerna åtta mil. Under tiden ger de konserter för fjällvandrare de möter på vägen. Ivar Hedén, som spelar flygelhorn, har kommit på idén med turnén ”Jazz, folk och fjäll”.

– Fjällen är en fantastisk konsertplats och det är en fantastisk miljö. Jag har gjort liknande grejer förut, jag har gjort dagsturer och spelat vid Grövelsjön, och responsen då har varit jättebra. Nu har jag känt att jag vill utveckla det lite, säger Ivar Hedén.

Turnén börjar på Grövelsjöns fjällstation i Dalarna på lördag. På den fem dagar långa fjällvandringen kommer trion stanna i Foskånsdalen, Töfsingsdalen, Rogen och avslutningsvis i Tännäs. De sover i fjällstugorna och spelar för de fjällvandrare som är på plats där och då.

– Vi får se om det är några där, annars spelar vi ändå. I Tännäs spelar vi i kyrkan och då kanske det kommer lite mer folk, säger Ivan Hedén.

Turnén är ett samarbete mellan de tre frilansande musikerna Ivan Hedén, Sofia Andersson och Anton Bergendal och Svenska Turistföreningen, Svenska Kyrkan och Studieförbundet Bilda. Ivan Hedén och Sofia Andersson har tidigare studerat vid Birka Folkhögskola i Ås.