Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jazzköket får miljöpris

Östersunds miljöpris 2013 går till Jazzköket.

Annons

I juryns motivering står bland annat: "I gränslandet mellan mat och kultur, med en stor portion matglädje och lekfullhet, skapar Jazzköket kreativa kulinariska konstellationer och minskar matsvinnet genom att tillvarata maten från nos till svans. Med råvaror som till allra största delen kommer från Jämtland, Härjedalen och Trøndelag bidrar man också till att hålla landskapet öppet och till att bevara den biologiska mångfalden i regionen."

– Vi känner oss oerhört hedrade för att vårt arbete med att laga mat på goda, rena och lokala råvaror har uppmärksammats, säger Kristoffer Andersson, köksmästare och delägare på Jazzköket.

Priset, som är på 10 000 kronor, delas ut i morgon av Mona Modin Tjulin (S), ordförande i miljö- och samhällsnämnden.

Årets hedersomnämnande går till Hållbarhetsfestivalen och initiativtagarna Katja Kristofersson och Nina Österlöf från Naturskyddsföreningen Östersund.