Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jemteborns partikamrat skickade sms:et

Moderaten Henric Carlsson var den som skickade sms:et som nu har fått hans partikamrat Tord Jemteborn polisanmäld för förtal.

När Östersundshems vd Daniel Kindberg fick ett sms där det hävdades att moderaten Tord Jemteborn sagt att han borde halshuggas polisanmälde han Jemteborn, som nu har lämnat in en motanmälan.

Den som skickade sms:et var en av Tord Jemteborns egna partikamrater i Östersunds kommunfullmäktige, Henric Carlsson. Det framgår av den polisanmälan som Daniel Kindberg lämnade in till polisen på onsdagen.

Henric Carlsson vill inte låta sig intervjuas av ÖP, men efter en anonym intervju med P4 Jämtland beskrev radiokanalen hans inställning på följande sätt, i en text där Henric Carlsson själv omnämns som "vittnet" medan Tord Jemteborn kallas "politikern":

"Vittnet tycker det är moraliskt fel att som politiker säga så här och att det är lågt av den utpekade att inte erkänna. Att denne borde ta sitt ansvar."