Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jennie Evensjö, 90 år

Annons

90 år fyller i dag 28 mars Jennie Evensjö, född Engenström, Västerås.

Hon är född i Hillsand i norra Jämtland, men flyttade vid 13 års ålder till Strömsund. Hon lärde sig att sy hos Magnhild Vikström, en kunskap som hon och hennes familj har haft stor glädje av. Hon arbetade också en tid på Thorwaldsens manufakturaffär på Storgatan i Strömsund.

1938 gifte hon sig med Torsten Evensjö, född i Stamsele, Täxan. Tillsammans fick de tre döttrar, Signe, Kerstin och Birgit. Under många år var hon en aktiv medlem i Husmodersföreningen i Strömsund och ledde flera studiecirklar, bland annat om konst.

Efter en kurs i bokföring skötte hon den delen i makens rörfirma. Förutom detta och sin syateljé sålde hon också Spirella under några år.

1962 blev hon änka.

En distanskurs i ekonomi ledde 1963 till att hon fick anställning vid Televerkets huvudkontor i Stockholm. Där arbetade hon fram till sin pensionering och flyttade sedan till Västerås, där två av hennes döttrar bor med sina familjer.

I Västerås aktiverade hon sig i Statspensionärerna och i deras sånggrupp och läsecirklar.