Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jennie-Lee Burmanssons nya succé – 15 år och totalsegrare i världscupen i slopestyle

Supertalangen Jennie-Lee Burmansson, 15, fortsätter att leverera.
Under lördagen blev hon trea i schweiziska Silvaplana och säkrade därmed totalsegern i världscupen i slopestyle.
– Jag är sjukt nöjd med säsongen, säger hon till TT.

Pallplatsen i Schweiz var hennes femte på totalt sex tävlingar i vinter. En gång har det blivit seger och hon har som sämst varit nia.

En imponerande resultatrad för 15-årige Burmansson som har tagit världscupen i slopestyle med storm. En tävling återstår – i italienska Seiser Alm om cirka två veckor – men försprånget ner till tvåan Johanne Killi från Norge är ointagligt.

– Skitstort. Det har gått jättebra och jag är sjukt nöjd med säsongen. Jag har lärt mig jättemycket, säger hon till TT.

Burmansson, som slutade åtta på OS, ser det här som något av en revansch.

– Ja, det är jättekul när OS inte gick som jag hade hoppats, säger hon.

Under själva tävlingen i Silvaplana misslyckades svenskan i det första finalåket, men fick 79 poäng i andra vilket räckte till en tredjeplats bakom Frankrikes Tess Ledeux och Johanne Killi.

– Det var en kul dag. Jag är jättenöjd med tredjeplatsen även om åkningen kanske inte var på topp. Vädret blev lite sämre till finalen och farten försämrades, säger Burmansson till TT.

På herrsidan var Jesper Tjäder bäste svensk med en femteplats. Oliver Magnusson slutade elva och Oscar Wester kom på 19:e plats.