Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jennies hund åt råttgift

På fredagen försvann Jennie Jonssons hund Tyra ut i skogen för en kort stund. När hunden kom tillbaka var något fruktansvärt fel. Tyra hade fått i sig mängder av råttgift.

Jennie Jonsson bor i bostadsområdet Grönängen i Dvärsätt. Hon har två hundar som ibland strövar fritt under mattes uppsikt på en grusplan vid parkeringen nära området. I fredags gick hundarna fria en stund på parkeringen när den yngsta hunden, Tyra, försvann ut i skogsbrynet. Hon kom inte tillbaka när Jennie ropade på henne.

– Jag försöker kalla in henne flera gånger men hon kommer inte. Efter ett tag kommer hon tillbaka och så griper hon tag i en leksak och när hon släpper den är den helt blå, säger Jennie Jonsson.

Hon kontrollerade hundens mun och såg att munnen var full av en gråblå kornig massa. Det blev ilfart till veterinären som kunde konstatera att hunden hade stora mängder råttgift i magen. Väl hos veterinären fick hunden kräkas upp giftet och nu mår hon under omständigheterna bra.

– Blödningar kan komma flera dygn efteråt så nu är hon under övervakning hos veterinären varje dag och tar blodprover, säger Jennie Jonsson.

Efter kontakt med fastighetsägarna i området konstaterades att det inte var någon hos dem som hade lagt ut giftet. Jennie Jonsson och hennes man har sökt igenom skogspartiet där hunden rört sig men inte funnit några spår efter giftet. Fastighetsägarna har inte heller haft några problem med råttor så vem som kan ha lagt ut giftet är ännu okänt.

– Fastighetsägarna var inne på om någon har dumpat avfall i området och fått med sig giftet av oaktsamhet men jag har inte hittat några spår, säger Jennie Jonsson

Det har tidigare hänt att människor lagt ut råttgift för att hundar ska äta det och bli sjuka. Händelsen är polisanmäld.