Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jens Ganman: "Bara att gratulera, det var smart gjort".

Under kuppliknande former fick Centerpartiet i Jämtland in sin partilåt på P4-toppen.
Jens Ganman, ansvarig för programmet, reagerade på låten när den först skickades in.

Annons

– Jag konstaterade att det fanns textrader i den som kändes väldigt politiska och skickade tillbaka den. Efter ett tag kom en ny version utan de textraderna, och den kom med.

Det var tidigt i våras som låten "Drömmen om Jämtland" skickades in till P4-toppen. Låten är skriven av bland andra Patrik Andersson, som står på Centerpartiets listor inför det kommande valet. Låten är baserad på Centerpartiet i Jämtlands bok "Brevet från framiden" och han skickade medvetet in låten utan avsändare.

– Jag ville inte att det skulle synas att låten var i mitt namn. De hade man nog kunnat gissa sig till, säger Patrik Andersson i gårdagens ÖP.

På P4 Jämtlands hemsida står det att "Drömmen om Jämtland" framförs av bandet Candidaterna. Jens Ganman tycker att tricket med partilåtens inträdande på listan var ganska smart genomfört.

– Å andra sidan hade vilket parti som helst kunnat göra likadant med vilken låt som helst. Det är bara att gratulera, det var smart gjort, säger han.

Efter ÖP:s avslöjande i går stoppade P4 Jämtland låten och den kommer inte att spelas mer på kanalen innan valet. Samtidigt ersätts P4-toppen av ett nytt program, som ska handla om musik och politik. Under tre veckor fram till valet, med start på fredag, kommer Jens Ganman med gäster diskutera just musik och politik.

– Vi kanske ska ta in Candidaterna som gäster, och prata om vad man kan och inte kan göra, säger Jens Ganman.