Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jens Nilsson får arvode från kommunen även under EU-valskampanjen

Som kommunstyrelsens ordförande har Jens Nilsson (S) 54 500 kronor i arvode per månad.
Det har han fått även under EU-valskampanjen.

Annons

– Vi har gjort bedömningen att det inte går att dra gränsen mellan vad han gör som EU-kandidat och som kommunstyrelsens ordförande, säger Bengt Marsh som är kommundirektör i Östersund.

Han säger att Jens Nilsson under kampanjmånaden maj ingalunda varit borta från det politiska arbetet i Östersunds kommun.

att Jens Nilsson varit med på en del sammanträden och att han bland annat deltagit i diskussionerna med Statens institutionsstyrelse kring dess beslut att lägga ned Frösö behandlingshem.

Bengt Marsh hävdar att Jens Nilsson under sina EU-valresor ofta även fungerar som Östersunds kommunstyrelseordförande.

Sekreteraren på kommunalrådsexpeditionen, Sandra Lanner, berättar att Jens Nilsson de senaste veckorna varit inne på sitt kommunalrådsrum ibland för att läsa post och skriva under handlingar.

fakturor sker för närvarande mycket med hjälp av e-post.

– Det har vi gjort även tidigare när han har varit på resande fot, säger Sara Lanner.

Bengt Marsh framhåller att det är socialdemokraterna som betalar för Jens Nilssons resor och övernattningar när han EU-kampanjar. Och skulle Jens Nilsson använda sig av någon av kommunens tjänstebilar så skickas räkningen till Socialdemokraterna i Jämtlands län.

– Nej, det har jag inte tänkt, säger Jens Nilsson.

– Jag hoppas att alla som har politiska arvoden är aktiva i valrörelsen. Sedan blir det lite extra för mig som är kandidat och kandidat på valbar plats för skogslänen.

Under måndagen var Jens Nilsson i Hudiksvall, tisdag var det Gävle, onsdag Mora och Orsa, torsdag Kiruna, fredag Luleå, och veckan avslutas med nationaldagsfirande på Jamtli, i Lugnvik och i Lit på lördag.

– Varje kväll så slår jag på datorn och är kommunstyrelsens ordförande via dator, säger han.

På lördag är han i aktiv tjänst som kommunstyrelseordförande och på söndag är det valet till Europaparlamentet.

Mer läsning

Annons