Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jens Nilsson har hängslen och Malin på Saltkråkan seglarskor

Annons

. Extra många krönikor.

(Okej, jag är mest bara splittrad)

sedan skulle jag flyga hem från Stockholm. Jag har inte flugit mycket i mina dagar, så jag var lätt nervös när jag närmade mig säkerhetskontrollen på Arlanda.

När jag står där och lägger mina stackars tillhörigheter – hela mitt liv – i en plastlåda får jag syn på en mustaschprydd herre i kön bredvid mig.

Jens Nilsson, kommunalråd i Östersund, tittar upp. Jag tittar tillbaka tillräckligt mycket för att han ska hälsa. Sedan viker han ner blicken, knäpper av sig hängslena och lägger dem i plastlådan.

Jag kan intyga att hängslena inte bara är ett statement.

Hans byxor var lite stora, faktiskt.

till butikerna. Pastellfärger, korta byxor och jeansjackor känns lika malplacerade när snön letar sig meterhög som alla tidigare vårar. Ändå sneglar man på en glesstickad naturvit kofta, blå seglarskor och röda capribyxor. Precis som vanligt vill man vara Malin i ”Vi på Saltkråkan”. Naturliga, fräkniga, solbrända, blond med fina hårband-Malin. Precis som vanligt gör den glesstickade koftan mest att man ser ut som Tjorven.

att Vickan och Daniels förlovning skulle leda till någon tvåsamhetsyra. Till och med ungdomarna vill leva Svenssonliv, enligt någon undersökning från Kairos future. Drömmen är inte längre ett backpackerliv utan en veckohandlad falukorvsring. Men som vanligt går Linda Skugge mot strömmen och skiljer sig och det får en ju att känna sig tryggare än vilken kärnfamilj som helst.

Sarah Dawn Finer. Låten (låten!) är raka motsatsen till Caroline af Ugglas desperata klagan som jag inte står ut med men som säkert slår igenom på Svensktoppen ändå. Och visst är Moving on i alla andra sammanhang Lugna favoriter-smörja. Men hissen gör Sarah till en vinnare även om Mums-Mums säkert tar hem det hela ändå. Det stora dilemmat just nu är bara var det hela ska avnjutas. Finalfinalen får man bara inte använda som en simpel förfest.

lovar att de ska hitta något som passar perfekt med hjälp av doktorstitlar, instrument och vetenskapliga verktyg. Facebookgruppen Singel i Östersund har 96 medlemmar. Utbudet ser ut ungefär som på krogarna: För ungt, för kvinnligt, för ointressant. Projekt nätdejting är härmed nedlagt.

Hängslen är opraktiska vid resor, en vårstil kan innebära svarta koftor, backpackerlivet är äntligen omodernt, powerballader är äntligen inne och nätdejting är knappast någon superlösning. Och extra många krönikor kanske inte var tidernas bästa idé.