Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jens Nilsson högg direkt när Europabloggen.se öppnade

I går öppnade den stora bloggsidan Europabloggen.se. Bland de första bloggarna fanns kommunal­rådet Jens Nilsson (S) från Lugnvik.

– Jag högg direkt. Den här portalen är kanske den viktigaste för de sociala frågorna, säger Jens Nilsson som kandiderar till Europaparlamentet.

Det är fackföreningsrörelsen och arbetsgivarna som tillsammans står bakom bloggplatsen som ska vara en plats för agitation och diskussion inför valet till Europaparlamentet 7 juni.

premiärbloggarna fanns förutom Jens Nilsson bland andra kristdemokraten Ella Bohlin, centerpartisten Abir Al-Sahlani, vänsterpartisten Hanna Löfqvist, folkpartisten Barbro Westerholm, moderaten Gunnar Hökmark, och Björn von der Esch från Junilistan.

I sitt första blogginlägg nämner Jens Nilsson de frågor han brinner för. Det är bland annat arbetsmarknadsfrågor, fackliga rättigheter och social ekonomi. Han räknar med att blogga minst tre gånger i veckan.

Jens Nilsson i Strasbourg där Europaparlamentet finns. Staden är även säte för Europarådet, ett samarbetsorgan för 47 europeiska stater som i år fyller 60 år.

Han är ledamot av Europarådets kongress och ska under veckan presentera den rapport han gjort; ”Interkulturella städer i Europa”.

I rapporten hävdar han att en stor andel invandrare är gynnsamt både för att locka till sig nya investeringar och för att skapa nya jobb.

nummer sex på socialdemokraternas valsedel till Europaparlamentet. Håller de senaste opinionsundersökningarna i sig så kommer S att öka till minst sex mandat, och Jens Nilsson får sannolikt plats i EU:s parlament.

– Jag räknar med att ha en god chans att komma in. Och kommer jag in avsäger jag mig min kommunalrådspost naturligtvis.

I så fall blir kommunalrådet AnnSofie Andersson (S) ny kommunstyrelseordförande i Östersunds kommun till dess att Socialdemokraterna utsett vilka två som ska vara kommunalråd, och rangordnat dem.