Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jens Nilsson kan pusta ut

På torsdagseftermiddagen kunde Jens Nilsson (S) andas ut. Kryssräkningen var inne på upploppet och det blev allt mera uppenbart att Nilsson sitter i Europaparlamentet också kommande period.

Annons

– Det är skönt att det äntligen är klart. Man kan ju aldrig veta förrän kryssen är räknade, kommenterade han.

Bland socialdemokraterna fick Jens Nilsson femte mest med kryss. Olle Ludvigsson, från Göteborgstrakten, låg efter Jens på valsedeln men fick fler personröster. Fast i praktiken hade inte det någon betydelse eftersom Ludvigsson inte kommer upp i den 5 procent som krävs för att kryssen ska räknas.

Och om han gått förbi och fått över 5 procent, skulle inte det få någon praktisk inverkar på Jens Nilssons plats. Femteplatsen räcker för en plats i parlamentet.

– Jag stänkte hem kryssen i Jämtland och Västernorrland och det är jag jätteglad för.

Vad beror det på att du får många kryss i Västernorrland?

– Tja, det är ju i det här området jag är känd. Västernorrland ligger i samma mediatäckningsområde som Jämtland. I Västerbotten och Norrbotten är jag inte alls lika känd och det syns också på kryssen, konstaterar han.

– Det som är spännande nu är om vi får behålla det sjätte mandatet. Om några dagar vet vi det, fast det berör ju inte om jag kommer in i parlamentet eller inte, säger Jens Nilsson.