Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jens Nilsson (S) om EU-skatt och människosyn

EU-parlamentarikern Jens Nilsson (S) från Östersund berättar vad han gör i Bryssel och varför han vill vara kvar efter valet.

I avsnitt fem av podden "politik med Arnsäter" träffar jag socialdemokratiske EU-parlamentarikern Jens Nilsson, 65 år.

Han har suttit i EU-parlamentet i drygt två år och som fjärdenamn på socialdemokraternas EU-lista siktar han på ytterligare en mandatperiod. Han pendlar mellan jobbet i Bryssel och boendet i Lugnvik i Östersund, där vi sågs för en intervju 14 februari.

Jens Nilsson är känd för sina röda hängslen och starka vurm för EU:s regioner, inte minst Jämtland. Men trots detta ställde hans sig bakom EU:s långtidsbudget som innebär mindre pengar till landsbygden.

I EU-parlamentet sitter Jens Nilsson i samma partigrupp som andra europeiska socialdemokrater som vill införa en EU-skatt, jag undrar hur det går ihop. Dessutom pratade vi om EU:s nya regler kring upphandling, arbetskraftsinvandring och högerns människosyn, som enligt Jens leder till ökade klyftor i samhället.

Lyssna på intervjun med Jens Nilsson här.

Om du vill lyssna direkt i mobilen kan du ladda ner "ÖP i ditt öra" i Itunes. Där finns även tidigare avsnitt:

Samtal med Centerpartiets Hanna Wagenius

Samtal med Miljöpartiets Björn Lindgren

Samtal med Socialdemokraternas Kalle Olsson

Samtal med Sverigedemokraternas Marie Stensby

Vem skulle du vilja lyssna på nästa gång? Hör av dig med förslag till per.arnsater@op.se