Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jens på väg att bli bortkryssad?

Vill du ge Jens Nilsson en ny chans i Bryssel? Då gäller det att kryssa för honom på valsedeln.
Han är nämligen på väg att bli omkörd.

Valforskningsprogrammet vid Göteborgs universitet har i samarbete med Dagens Nyheter utfört en unik undersökning. 20 000 människor har fått berätta om och hur de tänker kryssa någon kandidat till Europaparlamentet.

Resultatet visar att Linnea Engström (MP) och Ellinor Eriksson (S) är på väg att kryssas in i parlamentet. Den senare skulle då i så fall gå förbi just Jens Nilsson.

Att kryssa sin favoritkandidat är en möjlighet som väljarna använder sig flitigare av i valet till Europaparlamentet än i riksdagsvalet. Och här påverkar därför också kryssen slutresultatet mer.

Socialdemokraten Ellinor Eriksson har jobbat hårt i sin personliga kampanj. Bland annat besökte hon 20 län på 20 dagar. Dessutom är hon den kandidat som SSU står bakom.

– Jag upplever att många tycker att det finns ett överskott av gubbar i parlamentet och som stöder tanken att det borde finnas fler unga där. Jag tror också att många tycker att det behövs fler tjejer i parlamentet, säger Ellinor Eriksson till DN.

Läs mer:

Jens kan bli länets meste EU-politiker

Jens ångrar varken Jämtland eller EU