Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jerry hoppas på en skuren skidsko

Han står på startfältet i Berga by på söndag.

– Det blir lite plan B. Men hittar jag bara fokus och allt funkar så är ingenting omöjligt, säger Jerry Ahrlin.

Men blickar man bakåt på säsongen så är det mycket som inte funkat för den reslige östersundaren.

Krock med filmskotern och vurpa i ett av WC-loppen, magsjuka och som den riktiga smolken i bägaren, fotskadan som slog ut för fullt under König Ludwig Lauf.

En skada som drabbade senor och ligament i höger fotknöl.

– Det blir operation med sex veckor i gips och totalt 12 veckors rehabilitering. Men jag tänker inte ligga på sofflocket under rehabtiden utan kommer att hålla i gång med både stakmaskin och cykel.

Men först tänker han försöka avsluta årets säsong med tre riktiga långkörare, Vasaloppet, norska Birkebeiner om två veckor och jämtländska Årefjällsloppet i slutet av mars.

Utan att fara med den minsta osanning så kan man påstå att Vasaloppet är det som Jerry helst av allt vill vinna.

– Utan tvekan kan man säga att det blivit en lite annorlunda uppladdning. Efter en bra försäsong så har det varit sanslöst struligt och visst blir man lite less när det är tredje året på raken som det är så här, konstaterar Jerry.

Men när vi börjar prata Vasaloppsstart så återvänder optimisten Ahrlin på direkten. Senaste tävlingsloppet var ICA-loppet i Åsarna där han stakade till sig en andraplats för tre veckor sedan

– Känslan var bra där, säger Jerry som har kört hårt med styrke och stakträning och varvat med lättare turer på löpbandet när inte monsterpassen på vitt underlag varit att rekommendera.

– Det är svårt att säga hur mycket jag har tappat, men jag tror ändå inte att det är så extremt mycket. Samtidigt har jag fått bra värdemätare på Team Centric´s läger för hänger man med Jörgen, Anders och Simen Östensen så känns som att man har hyfsad koll på läget.

Men Vasaloppsstart skulle inte vara möjlig för Jerry utan viss modifiering av utrustningen. I det här fallet handlar det om en uppskuren skidsko.

– Jag har skurit upp den runt fotknölen för att det ska bli så lite tryck som möjligt där. Det är enda chansen annars är det lätt att det blir en inflammation.

Trots väderkrisen så tror Jerry att söndagens lopp går att genomföra.

Själv tänker han i så fall staka sig genom de nio milen.

– Det gör nog de flesta i elitledet. Brink har alltid kört med fäste och det kommer nog Jens Eriksson också att göra. Det hänger ihop med hur man tränar. Men för mig, Simen och bröderna Aukland skulle det vara lönlöst att åka klassiskt