Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jerry vann Birkebeinerrennet och Jenny vann cupen

Dåligt fäste, bra glid och full satsning från start till mål.Där har ni ingredienserna bakom Jerry Ahrlins seger i norska klassikern Birkebeinerrennet.

– En skön seger, det här är ju ett av de tre stora loppen, säger Vålådalsåkaren.

I den lättare terrängen i avslutningen splittrade Ahrlin tätklungan och kunde till slut vinna med 26 sekunder till tvåan Anders Aukland, Norge, och ytterligare en dryg halvminut till trean Stanislav Rezac, Tjeckien. Näst bäste svensk blev Vasaloppssegraren Daniel Tynell på en femteplats och sexa blev Oskar Svärd, Vålådalen.

För Jerry Ahrlin var segern en av de största i karriären:

– Jag ser Marcialonga, Vasaloppet och Birkebeiner som de tre stora loppen. I år blev det två segrar men tyvärr hade jag inte ”dagen” i Vasaloppet.

I långloppscupen slutade Ahrlin på andraplats bakom italienaren Marco Cattaneo.

Jenny Hansson som blev trea i helgens norska styrkeprov fick dock ställa sig överst på pallen när långloppscup-medaljerna delades ut på lördagskvällen.

– Jag har haft en del trubbel med sjukdom på slutet så jag visste att jag inte skulle kunna vara med i segerstriden i ett så här tufft lopp ... men segern i cupen känns väldigt skön. Det har ju varit ett av mina stora mål den här säsongen, säger Jenny.