Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jessica i slagläge inför andra åket

Jessica Lindell–Vikarby har perfekt slagläge inför andra åket i Åres världscupstorslalom.

En fjärdeplats 0,72 sekunder bakom ledande Tina Maze och bara 0,25 sekunder upp till andraplatsen, gör eftermiddagskörningen högintressant.

– Jag är nöjd. Åket flöt på riktigt bra. Visst är det en bit till ledning, men jag tappade minimalt i backens nedre del och fortsättningen blir jättekul, sa en mycket glad Jessica i målfållan och lyste ikapp med vårsolen.

Tyvärr var det tvärt om för Maria Pietilä-Holmner. Efter en grov miss tidigt i banan tappade hon fart och åket var i princip förstört.

I målfållan satt Maria och deppade. Hon var rejält nedslagen.

– Det var ett riktigt dåligt åk. Avståndet fram till täten (1,28 sek) är långt och just nu känns det tungt, sa hon efter att ändå ha fått samla tankarna en stund.

Här kom hon till sin egen hemmaplan, startade som nummer två och skulle göra ännu en bra tävling. Men redan i sjunde porten började problemen där hon gick för rakt på, missade och tappade fart inför ett fortsatt skråparti.

 – Jag vet vad jag gjorde för fel och får en chans till senare i eftermiddag, men missnöjd är jag så här långt, sa Pietilä Holmner.

Att Tina Maze, Slovenien, leder i halvtid är knappast någon skräll. Hon tog OS-guld i disciplinen i Sotji och verkar fortsätta surfa på den framgångsvågen.

Andra åket börjar klockan halv fem i eftermiddag.