Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jessica sexa i Åre – jagar revansch

Jessica Lindell Vikarbys sjätteplats i Åre samtidigt som Anna Fenninger vann, det tajtar till det i storslalomcupen.

Svenskan leder fortfarande och kan på fredagen få sin revansch.
– Jag kan nog säkra cupen då, rent logiskt, säger hon.
Efter torsdagens världcupstorslalom i Åre har Lindell Vikarby 54 poängs försprång till österrikiskan. Seger på fredagen samtidigt som Fenninger inte blir bättre än fyra, då har Lindell Vikarby vunnit storslalomcupen med en tävling kvar.
– Om Jessica åker bra, då tar hon hem det. Jag är bara glad att jag kommit närmare. Förhoppningsvis blir det en kamp in i det sista, säger Fenninger.
Åre bjöd för ovanlighetens skull så här års på sol och värme på torsdagen. Men storslalombacken var välpreparerad och höll bra för åkarna även i det andra åket, även om underlaget blev spårigt.
– Jag stördes lite av det, kunde inte åka som jag ville, säger Lindell Vikarby som låg fyra efter det första åket.
– Men jag är nöjd med resultatet och helheten av dagen. Det är så jäkla jämnt. Du kan vara sexa ena dagen och etta den andra.
Sjätteplatsen var hennes fjärde bästa resultat den här säsongen efter segern och de två andraplatserna. Och tidigare har hon aldrig varit bättre än åtta i storslalom i Åre.
Vill visa att hon kan
Inför torsdagens tävling låg Maria Pietilä Holmner tvåa i storslalomcupen. Hon slutade åtta efter att ha varit nia efter det första åket.
– Det andra åket var lite bättre, men jag blev lite försiktig där uppe. Mellandelen var okej, då kunde jag åka lite tuffare. Och jag tar med mig till i morgon att jag åkte bra i de sista käpparna. Jag tar också med mig att jag har ett sug efter att förbättra mig, säger Pietilä Holmner.
Åttondeplatsen var hennes sämsta i storslalom den här säsongen efter en tredjeplats, en fjärdeplats, en sjätteplats och två sjundeplatser.
– Det är helt sjukt att jag inte är nöjd. I fjol kvalade jag inte ens in till finalen (topp 25 får starta) och nu är jag i toppen av cupen.
– Men man höjer ribban med resultaten och i morgon (fredag) vill jag visa att jag kan.
Första pallplatserna
Hon säger att hon inte har några tankar på den totala storslalomcupen, där hon nu är trea, 118 poäng efter Lindell Vikarby.
– Det är bara coolt att jag är med där uppe. Jag har aldrig varit så högt upp tidigare.
Anna Fenninger tog sin andra raka världscupseger i storslalom, hennes sjätte seger totalt i världscupen. Fenninger var 21 hundradelar före fransyskan Anemone Marmottan som tog sin allra första pallplats. Det var första gången på pallen även för Eva-Maria Brem, Österrike, som delade tredjeplatsen med Lara Gut, Schweiz.