Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JH framgångar på Lilla världscupfinalen i Arvidsjaur

Under tre intensiva tävlingsdagar avgörs Lilla världscupens landsdelsfinal Norrland på Prästberget i Arvidsjaur för åldersgrupperna 13 och 14 år flickor och pojkar. Finalen startade på fredagen med super-G och Jämtland-Härjedalen hade pallplaceringar i samtliga klasser.

Arrangörerna i Arvidsjaur bjöd på fantastiska tävlingsförhållanden och gjorde ett bra arbete med att flytta all nysnö som kommit under natten till första tävlingsdagen. Super-G tävlingen genomfördes på ett utmärkt sätt och alla 180 deltagare hade fina och rättvisa banor att åka i.

I klassen flickor 13 dominerade Jämtland-Härjedalen totalt och kampen om segern var stenhård. Klara Persson från Edsåsdalen tog hem segern med endast en hundradel före klubbkamraten Caroline Edfalk. På tredjeplats kom Östersund-Frösöns Eira Hjartadottir. I pojkklassen i samma ålder tog Kevin Lundqvist, Vemdalen en andraplats och där tog JH även tredjeplatsen genom Atle Wallin, Östersund-Frösön.

I äldsta klassen blev det två bronsplatser genom Stina Söderberg, och Victor Bodén, Östersund-Frösön.

Lagtävlingen vanns av JH i D13, H13. Det blev silver i H14 och två bronsplatser i D14 och H13.

Finaläventyret började redan på onsdageftermiddag då hela JH gänget klev på ett chartrat tåg i Östersund och tog Inlandsbanan direkt till Arvidsjaur. Ett trevligt och tryggt sätt att åka de dryga 45 milen för de 47 deltagande ungdomarna med ledare och föräldrar. JH är det distrikt som flest deltagare på finalen.

Nya tag tas till lördagens och söndagens storslalom- och slalomtävlingar då vi väntar fler framgångar för JH-åkarna.