– Det känns fantastiskt roligt! Jag är härifrån och det är min första tävling så jag är riktigt stolt, skriverJimmy Löwenmark, kökschef på Scandic Anglais, i ett pressmeddelande.

Jimmy har tidigare gått på Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Palmcrantzskolan i Östersund. Han har dessutom en bakgrund på Madsen Restaurant i London.
Årets Fjällkock arrangeras av Matakademin i Jämtland Härjedalen och juryn består bland annat av Jöran Hägglund, Landshövding och hedersordförande i Matakademin, Ulrika Brydling, semifinalist i Årets Kock 2008, Lena Flaten, vinnare av Årets Fjällkock 2015 och Jämtlandsmenyn 2012 samt Glenn Makenzius, juryordförande och medlem i Gastronomiska Akademiens vänner.
Tävlingen är öppen för alla matintresserade. Recepten ska vara hämtade från länet, innehålla råvaror som är typiska för länet och även utgå från fjäll, skog och sjö.

Juryns nominering till Jimmy Löwgrens vinst löd:
”En vacker presentation som ger matglädje med traditioner i nutida tappning. Här lagas fjällmat som är genomtänkt, vällagad och riktigt god. Fjället har landat på en tallrik.”
Mer läsning:
Lokalt hela vägen när Härjedalens kommun satsar på närodlat
Så mycket spenderar din kommun på skolmaten – vi har hela listan
Årets kock bjuder på picknick – få tips till en egen gourmetmatsäck